Search

 

Σχετικά με το Γραφείο

Ίδρυση και πορεία.
Economou & Economou Law Office > Σχετικά με το Γραφείο
a

Το φθινόπωρο του 1975 ο κ. Παναγιώτης Ι. Οικονόμου δικηγόρος Αρείου Πάγου, Αθηνών και μέλος του ΔΣΑ ανοίγει το δικηγορικό του Γραφείο, σε ιδιόκτητο χώρο, στο Κολωνάκι στη Διδότου & Ασκληπιού, στην Αθήνα και δη στο σύγχρονο κέντρο της, συνεχίζοντας την μακρόχρονη δικηγορική οικογενειακή παράδοση, που άρχισε στις Η.Π.Α. το 1915.

Όπως είναι γνωστό, η ευρύτερη αυτή περιοχή αποτελεί την καρδιά της κοινωνικής αλλά και της επαγγελματικής ζωής της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο ότι έκτοτε, όλο και περισσότερα ελληνικά και ξένα δικηγορικά Γραφεία εγκαθίστανται στην περιοχή αυτή, όπου ευρίσκεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Η Αθήνα υπό την ευρεία ιστορική έννοια συνδυάζει το παλαιό με το υπερσύγχρονο. Το δικηγορικό γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου, προσπαθεί να συνδυάσει τους παλαιούς, κλασσικούς νομικούς κλάδους, με τους υπερσύγχρονους, όπως το δίκαιο του ίντερνετ και των πολυμέσων. Αυτό το συνδυάζει με επιτυχία, χάρη στη μακρόχρονη δικηγορική του εμπειρία, που απέκτησε στην υπηρεσία της Θέμιδας, στην μαχόμενη δικηγορία στα Δικαστήρια της Αθήνας, και της Δικαιοσύνης εν γένει. Το έχει κατορθώσει αυτό, με την εξειδίκευση των διαφόρου ηλικίας δικηγόρων συνεργατών του στο εξωτερικό, που αποτελούν στην πλειοψηφία τους στενά οικογενειακά μέλη. Με τον τρόπο αυτό μετατρέπεται σε εμπειρία η θεωρητική κατάρτιση και επιτυγχάνεται ο επιτυχής συνδυασμός της θεωρίας με την δικηγορική πράξη.

Απο το Internet, το δίκαιο των πολυμέσων, την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία της στα πλαίσια του παγκόσμιου ιστού μέχρι την δαιδαλώδη διοικητική δικονομική πρακτική, οι εξειδικευμένοι στην Ελλάδα, την Ε.Ε. και στις ΗΠΑ συνεργάτες δικηγόροι του δικηγορικού Γραφείου Οικονόμου & Οικονόμου, βοηθούν στην επαλήθευση του επιτυχούς συνδυασμού του νέου με το παλαιό, που αλληλοσυμπληρώνονται και υποχρεωτικά συνυπάρχουν. Όπως δεν μπορεί να υπάρξει η άμαξα, χωρίς τα άλογα, έτσι δεν μπορεί να υπάρξει και το ίντερνετ χωρίς να προϋπάρχει ο ηλεκτρισμός.

Το 1988, η Κα Κυριακή Οικονόμου, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με σπουδές νομικές στην Αθήνα και με δικηγορική εμπειρία στα τροχαία ατυχήματα, στις ασφάλειες και τις αποζημιώσεις, όσο και εμπειρία στην μαχόμενη δικηγορία και δικαστηριακή πρακτική στα Δικαστήρια της Αθήνας, εισέρχεται στο Δικηγορικό Γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου, ενισχύοντας και εμπλουτίζοντας την δικηγορική και οικογενειακή υπόσταση του, ως έμπειρη δικηγόρος Αρείου Πάγου.

Στη συνέχεια το 1998 η Κα Ιωάννα Οικονόμου; με νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Fribourg της Ελβετίας και την εξειδίκευσή της στα Πολυμέσα, την πνευματική ιδιοκτησία, την προστασία των προσωπικών δεδομένων στον παγκόσμιο ιστό, εξειδίκευση που έχει επιτελέσει στο Πανεπιστήμιο Robert Schumann του Στρασβούργου, Γαλλίας, φέρνει μια ρηξικέλευθη, πολύ σύγχρονη πνοή στο Δικηγορικό Γραφείο Οικονόμου. Η Κα Οικονόμου είναι μέλος του ΔΣΑ και μαχόμενη δικηγόρος, με δικαίωμα παράστασης και στον Άρειο Πάγο. Η Κα οικονόμου λόγω και της κατά ικανά χρονικά διαστήματα εύρεσης της στο εξωτερικό για σπουδές αλλά και για τον συντονισμό των υποθέσεων του Δικηγορικού Γραφείου Οικονόμου & Οικονόμου στο Βέλγιο που είναι η καρδιά της ΕΕ αλλά και της Γαλλίας, μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Πέραν αυτών η Κα Οικονόμου έχει δικηγορική πρακτική στην Γαλλία και δη στο Στρασβούργο όπου συνεχίζει να αντιπροσωπεύει το Δικηγορικό Οικογενειακό της Γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου, στις εκεί υποθέσεις του, διατηρώντας ενεργή την παρουσία του Γραφείου στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού ως γνωστό, τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Δικαστήριο της ΕΕ κατοικοεδρεύει στο Στρασβούργο.

Η πρόσφατη έλευση του κ. Μιλτιάδη Π. Οικονόμου, που αποτελεί το νεότερο μέλος του δικηγορικού Γραφείου Οικονόμου & Οικονόμου και που αποπεράτωσε με άριστα την Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και στην συνέχεια έλαβε την άδεια του δικηγόρου και ενεγράφη στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ασφαλώς και συντέλεσε στην ανανέωση του δικηγορικού γραφείου Οικονόμου & Οικονόμου. Ο Κος Οικονόμου τόσο κατά την διάρκεια της άσκησης του στην Αθήνα, στα Αστικά και Ποινικά Δικαστήρια όσο και κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του, στην Γερμανία, στα Πολυμέσα, το ιντερνετ, το Δίκιο της πνευματικής ιδιοκτησίας, τα Εμπορικά Σήματα, στις καταχωρήσεις των ευρεσιτεχνιών και την προστασία τους με ευρεία δικαστηριακή πρακτική στο Δικαστήριο του Αλικάντε γνωστό ως OHIM Office of Harmonization of Internal Market, στην Ισπανία για τα εμπορικά σήματα της ΕΕ και στην Γερμανία, και δη στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, Δρέσδη και Ανόβερο είχε την ευκαιρία τόσο στην Αθήνα, και όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε όλα τα Ελληνικά Δικαστήρια της Ελληνικής Πρωτεύουσας και της Ελληνικής επαρχίας, όσο και στην Γερμανία να αποκτήσει δικαστηριακή εμπειρία με την προσφορά δικηγορικών υπηρεσιών, στους εντολείς των Δικηγορικών Γραφείων που εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε ως δικηγόρος. Λόγω της εκτενούς παραμονής του σε χώρες όπως η Κίνα, η Γερμανία, η Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ και Καναδά του επέτρεψε να μετατρέψει την θεωρητική κατάρτιση του στις Γλώσσες Κινεζική (Μανδαρίνων), Γερμανική, Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική σε εμπειρία ώστε να τολμά να ισχυρίζεται ότι τις μιλάει άπταιστα. Τελευταία συνεχίζει τα ρωσικά ώστε να τα φέρει και αυτά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σύντομα, ώστε να συνεχίσει τα ταξίδια στο εξωτερικό για την προώθηση των συμφερόντων των πελατών του Δικηγορικού Γραφείου Οικονόμου & Οικονόμου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία και τον Αγγλοσαξονικό νομικό και οικονομικό, κόσμο.

Οι συνεργάτες του Γραφείου Οικονόμου & Οικονόμου, στην Αυστραλία, Λατ. Αμερική, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Κίνα και Ε.Ε., δίνουν μία διεθνιστική χροιά, αφού υπάρχει αμφίδρομη συνεργασία με τις χώρες αυτές.

Όλα αυτά τα δικηγορικά γραφεία, με κορωνίδα και τον συντονισμό από την Αθήνα, που διενεργεί το Δικηγορικό Γραφείο Οικονομου & Οικονόμου, συνδυάζουν την εξειδίκευσή τους στους διάφορους κλάδους του δικαίου με την ευρύτητα γνώσης που τους παρέχει η προέλευση και σχέση τους με διαφορετικές έννομες τάξεις και συστήματα δικαίου. Σημείο συνάντησής τους αποτελεί το κοινό ενδιαφέρον για τις νέες προοπτικές που γεννά η ευρωπαϊκή ενοποίηση, αλλά και η γενικότερη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης, και οι δυνατότητες που γεννώνται για τον σύγχρονο, φιλόδοξο και κατηρτισμένο Έλληνα δικηγόρο, νομικό.

Το πνεύμα δυναμισμού και συνεργασίας που τους διακρίνει, το γλωσσικό επικοινωνιακό τους δυναμικό (ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, ιαπωνικά κινέζικα και τουρκικά), η επιστημονική τους κατάρτιση (εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές) και ο ενθουσιασμός τους, σε συνδυασμό με την εμπειρία που κομίζει η προγενέστερη συνεργασία τους με σημαντικά δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αποτελούν εγγυήσεις για την ποιότητα των παρερχομένων από τα δικηγορικά αυτά γραφεία νομικών υπηρεσιών. Πέραν τούτου, η συνεργασία τους με μεγάλα λογιστικά γραφεία, και εταιρείες παροχής οικονομικών υπηρεσιών, τους εντάσσει στον πυρήνα της επιχειρηματικής σκέψης και δράσης σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον.

Το δίκτυο συνεργατών των δικηγορικών γραφείων Οικονόμου & Οικονόμου εκτείνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Τουρκία), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η περαιτέρω επέκτασή του προκειμένου να συμπεριλάβει στο πεδίο δράσης και παροχής των υπηρεσιών του τον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Μεσογείου, και της άπω Ανατολής.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

Οι ακόλουθοι υπήρξαν αντιπροσωπευτικοί πελάτες που το γραφείο μας έχει χειριστεί στο παρελθόν, σε αρκετές υποθέσεις, στην Ελλάδα.
American Express Services Europe Ltd., IBM World Trade Corp. (Greece), Coca Cola (Greece), Nova Scotia (Canadian Bank), Deutsche Bank (Hamburg), Sparkasse Germersheimm, The Royal Bank Of Canada, Chevron Oil International, Biomed GmbH, Continental Electronic Manufacturers Inc USA, αρκετές γερμανικές επιχειρήσεις και νομικές οντότητες, όπως οι DRV Deutscher Ruderverband, Lufthansa, συνεργάτες της Siemens στην Ελλάδα όπως η βιομηχανική εταιρεία EVEPI και πολλοί άλλοι μικροί και ιδιώτες με εκκρεμείς νομικές υποθέσεις στην Ελλάδα υπό μορφή εκτέλεσης αποφάσεων, γερμανικών δικαστικών αποφάσεων για την οικογενειακή νομοθεσία και αποφάσεων σχετικά με υποθέσεις διαζυγίου, υποθέσεις Schadenersatz, διατροφής, με άλλα λόγια νομικές απαιτήσεις και συλλογές, που καθιστούσαν αναγκαία την επί τόπου παρουσία ενός Έλληνα Δικηγόρου, ως νομική υποστήριξη σε υποθέσεις αστικού και ποινικού δικαίου.