Search

 

Διασπορά

Economou & Economou Law Office > Διασπορά

Διασπορά

Το δικηγορικό γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου που εδρεύει στην Αθήνα, έχει αναπτύξει παγκοσμίως ένα ευρύτατο διεθνές δίκτυο συνεργασιών με δικηγόρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες με στόχο την πληρέστερη εκπροσώπηση των πελατών μας και την διεκπεραίωση υποθέσεων σε χώρες του εξωτερικού.

Μέσω εξασφάλισης απευθείας αποκλειστικής συνεργασίας με  Εξειδικευμένους Δικηγόρους στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, το δικηγόρο γραφείο Οικονομου & Οικονομου πρωτοτυπεί για τα ελληνικά δεδομένα και παρέχει την ταχύτερη, πληρέστερη και οικονομικότερη νομική κάλυψη σε Έλληνες ομογενείς και μόνιμους κατοίκους εξωτερικού μετά τα νεα δεδομένα που προέκυψαν από το BREXIT.

1. Παγκόσμιος αντίκτυπος:
Η παγκόσμια ελληνική μας κοινότητα έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα σε διάφορους τομείς, από τις επιχειρήσεις και τον ακαδημαϊκό χώρο μέχρι τις τέχνες και τη φιλανθρωπία. Η ελληνική διασπορά χρησιμεύει ως απόδειξη των διαχρονικών αξιών της σκληρής εργασίας, της ακεραιότητας και της καινοτομίας.

2. Πολιτιστική κληρονομιά:
ριζωμένη στο πλούσιο μωσαϊκό του ελληνικού πολιτισμού, η διασπορά όχι μόνο διατήρησε την κληρονομιά της, αλλά και την μοιράστηκε με τον κόσμο. Μέσω της τέχνης, της κουζίνας και των παραδόσεων, η ελληνική διασπορά έχει προωθήσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την κατανόηση.

3. Επαγγελματική Αριστεία:
Τα μέλη της ελληνικής διασποράς έχουν διαπρέψει σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, συμβάλλοντας σημαντικά στην πρόοδο των αντίστοιχων τομέων τους. Η δέσμευσή τους στην αριστεία ευθυγραμμίζεται με την αφοσίωση της εταιρείας μας στην παροχή νομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

4. Επιχειρηματικό πνεύμα:

Από τις επιτυχημένες επιχειρηματικές επιχειρήσεις μέχρι τις επιχειρηματικές προσπάθειες, η ελληνική διασπορά επιδεικνύει ένα αξιέπαινο επιχειρηματικό πνεύμα. Στο δικηγορικό γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου, εκτιμούμε και υποστηρίζουμε την επιχειρηματική φύση της ελληνικής μας κοινότητας.

5. Φιλανθρωπικές προσπάθειες:
Η ελληνική διασπορά είναι γνωστή για τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες, υποστηρίζοντας φιλανθρωπικούς σκοπούς και επιδρώντας θετικά στις τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες. Αυτή η δέσμευση για προσφορά ανταπόδοσης συντονίζεται με τις αξίες κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας μας.

6. Νομική αριστεία:
Πολλά μέλη της ελληνικής διασποράς έχουν σταδιοδρομήσει ως νομικοί, συνεισφέροντας με την τεχνογνωσία τους στο νομικό επάγγελμα παγκοσμίως. Στο δικηγορικό γραφείο Economou & Economou, καλωσορίζουμε την ευκαιρία να εξυπηρετούμε και να συνεργαζόμαστε με άτομα από αυτή την αξιόλογη κοινότητα.

Ως δικηγορικό γραφείο που έχει δεσμευτεί στην αριστεία, τη διαφορετικότητα και την ένταξη, εκφράζουμε τον θαυμασμό και την υποστήριξή μας προς την ελληνική διασπορά. Είτε αναζητάτε νομική συμβουλή είτε είστε μέλος αυτής της αξιόλογης κοινότητας, το δικηγορικό γραφείο Economou & Economou είναι εδώ για να περιηγηθεί στις νομικές σας ανάγκες με επιμέλεια και σεβασμό.

Συνδεθείτε με το δικηγορικό γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου στην Ελλάδα για να βιώσετε νομικές υπηρεσίες που τιμούν την κληρονομιά επιτυχίας της ελληνικής διασποράς. Μαζί, διαμορφώνουμε ένα μέλλον βασισμένο στη δύναμη, την ενότητα και τα επιτεύγματα.

Ως δικηγόροι της Διασποράς του δικηγορικού γραφείου Οικονόμου & Οικονόμου στην Ελλάδα, παρέχουμε ειδικές υπηρεσίες για τους Ελληνοαμερικανούς-Αυστραλούς-Καναδούς πελάτες μας βοηθώντας τους Έλληνες της διασποράς παγκοσμίως να επιλύσουν επιτυχώς και μια για πάντα όλα τα θέματα που μπορεί να προκύψουν σχετικά με την Ελληνική Ιθαγένεια, την κληρονομική περιουσία, την ακίνητη περιουσία, φορολογικά θέματα, οικονομικές συμβουλές, διαχείριση, δικαστικές υποθέσεις και τον καθορισμό πληρεξουσιότητας (POA) ενώπιον των πρεσβειών και την αντιμετώπιση όλων των περίπλοκων καταστάσεων με μεγάλη επιτυχία.

Στο δικηγορικό γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου, είμαστε κάτι περισσότερο από ένα απλό δικηγορικό γραφείο, είμαστε μια γέφυρα που συνδέει την ελληνική διασπορά με δικαιοσύνη, ακεραιότητα και ακλόνητη νομική υποστήριξη. Ως δικηγόροι της διασποράς στην Ελλάδα, κατανοούμε τις μοναδικές προκλήσεις που προκύπτουν κατά την πλοήγηση σε νομικά τοπία πέρα από τα σύνορα. Το δικηγορικό μας γραφείο στην Ελλάδα είναι αφοσιωμένο στην παροχή ολοκληρωμένων νομικών λύσεων που αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας για τη διατήρηση των ελληνικών αξιών και την ενδυνάμωση της παγκόσμιας ελληνικής κοινότητας.

Το δικηγορικό γραφείο Οικονόμου και Οικονόμου παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι διατηρούν συναλλακτικές και οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Παρέχουμε επίσης:

Υπηρεσίες για αλλοδαπούς κατοίκους στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ένα πρόσωπο πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να θεωρηθεί φορολογικός κάτοικος Ελλάδας. Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο κρίσιμες:

Εάν η Ελλάδα αποτελεί τη μόνιμη κατοικία ή το επίκεντρο των ενδιαφερόντων τους.

αν η συνήθης διαμονή του προσώπου είναι στην Ελλάδα, η οποία ορίζεται ως διαμονή στην Ελλάδα για περισσότερες από 183 ημέρες κατά το φορολογικό έτος, το οποίο συμπίπτει με το ημερολογιακό έτος. Για να θεωρηθεί κάποιος φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, δεν είναι απαραίτητο να διανύει 183 συνεχόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Μόλις ξεπεραστεί το προαναφερθέν επίπεδο, το πρόσωπο θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας από την πρώτη ημέρα της περιόδου των 183 ημερών.

Σε περίπτωση σύγκρουσης όσον αφορά το καθεστώς κατοικίας ενός ατόμου που μπορεί να θεωρείται φορολογικός κάτοικος στην Ελλάδα και επίσης σε άλλη χώρα (δηλαδή “διπλή κατοικία”), η λύση μπορεί να δοθεί μέσω των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας που έχει υπογράψει η Ελλάδα με άλλες χώρες (προς το παρόν έχουν υπογραφεί από την Ελλάδα έως και 56 συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας). Το γραφείο μας εγγυάται αξιόπιστες λύσεις για τις υποθέσεις σας. Παρέχουμε λύσεις σε θέματα όπως:

– Φορολογία

– Κληρονομικότητα

– Διαχείριση ακίνητης περιουσίας

Τα μη ελληνικά φορολογούμενα φυσικά πρόσωπα φορολογούνται στην Ελλάδα μόνο για το εισόδημά τους που προέρχεται από ελληνική πηγή.

Το δικηγορικό γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου στην Αθήνα προσφέρει λύσεις σε θέματα που αφορούν τους Έλληνες της διασποράς, στις ακόλουθες υπηρεσίες:

 1. Υπηρεσίες μετανάστευσης:
  • Αλληλογραφία: Βοήθεια με τις αιτήσεις θεώρησης, τις άδειες παραμονής και τις διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας.
  • Νομική καθοδήγηση σχετικά με τις πολιτικές και τις διαδικασίες μετανάστευσης στη χώρα υποδοχής.
 2. Πολιτισμική ευαισθησία:
  • Δικηγόροι που κατανοούν και εκτιμούν τις πολιτισμικές αποχρώσεις των Ελλήνων της διασποράς, εξασφαλίζοντας μια πιο εξατομικευμένη και αποτελεσματική νομική προσέγγιση.
 3. Περιουσιακά και κληρονομικά θέματα:
  • Υποστήριξη για την πλοήγηση στις συναλλαγές ακίνητης περιουσίας, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς, πώλησης ή κληρονομιάς ακινήτων τόσο στη χώρα υποδοχής όσο και στην Ελλάδα.
  • Συμβουλές σχετικά με τον προγραμματισμό της περιουσίας και τους νόμους περί κληρονομιάς για τη διατήρηση των οικογενειακών περιουσιακών στοιχείων.
 4. Δίκαιο απασχόλησης και εργατικό δίκαιο:
  • Καθοδήγηση σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα και τα θέματα διακρίσεων.
  • Βοήθεια για άδειες εργασίας και νομικά θέματα που σχετίζονται με την απασχόληση.
 5. Νομική εκπροσώπηση:
  • Συνηγορία σε νομικές διαφορές, αστικές ή ποινικές, για τη διασφάλιση δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης στο νομικό σύστημα.
  • Εκπροσώπηση σε θέματα οικογενειακού δικαίου, όπως διαζύγιο, επιμέλεια παιδιών και θέματα διατροφής.
 6. Επιχειρηματικό και εμπορικό δίκαιο:
  • Νομική υποστήριξη για επιχειρηματίες και επιχειρήσεις της ελληνικής διασποράς, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης επιχειρήσεων, των συμβάσεων και της συμμόρφωσης με τις κανονιστικές διατάξεις.
  • Βοήθεια σε διασυνοριακές συναλλαγές και θέματα διεθνούς επιχειρηματικού δικαίου.
 7. Εκπαιδευτικές υπηρεσίες:
  • Βοήθεια για την πλοήγηση στα εκπαιδευτικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών, των θεωρήσεων σπουδαστών και των σχετικών νομικών θεμάτων.
  • Υποστήριξη στην αντιμετώπιση νομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό.
 8. Ενδυνάμωση της κοινότητας:
  • Προγράμματα νομικής εκπαίδευσης και εργαστήρια για την ενημέρωση της ελληνικής διασποράς σχετικά με τα νομικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της.
  • Συνεργατικές πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν την κοινότητα για την αντιμετώπιση κοινών νομικών προκλήσεων.
 9. Διαχείριση κρίσεων και προξενικές υπηρεσίες:
  • Βοήθεια σε περιόδους κρίσης, όπως φυσικές καταστροφές ή πολιτικές αναταραχές, συμπεριλαμβανομένης της διασύνδεσης με τις προξενικές υπηρεσίες.
  • Νομική υποστήριξη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως συλλήψεις ή κρατήσεις.
 10. Διασυνοριακό οικογενειακό δίκαιο:
  • Υποστήριξη σε υποθέσεις που αφορούν διεθνείς γάμους, διασυνοριακή επιμέλεια παιδιών και πλοήγηση σε διαφορετικά συστήματα οικογενειακού δικαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική ιθαγένεια ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο του υπουργείου εξωτερικών στον ιστότοπο

Τι κάνει το δικηγορικό γραφείο Οικονομου & Οικονομου στην Αθήνα μοναδικό και ξεχωριστό και γιατί πρέπει να μας προσλάβετε ως δικηγόρους σας;

 • Αφοσίωση στην Αριστεία: Η δέσμευσή μας για νομική αριστεία είναι ακλόνητη. Επιδιώκουμε τα υψηλότερα πρότυπα σε κάθε υπόθεση που χειριζόμαστε, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μας λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή νομική εκπροσώπηση.
 • Πολιτισμική ευαισθησία: Ως μέλη της ελληνικής διασποράς, έχουμε βαθιά κατανόηση των πολιτισμικών αποχρώσεων στην πρακτική μας. Αυτή η ευαισθησία μας επιτρέπει να προσαρμόζουμε τις νομικές μας λύσεις στις μοναδικές ανάγκες της κοινότητάς μας.
 • Παγκόσμια προοπτική: Με μια παγκόσμια προοπτική, περιηγούμαστε στις πολυπλοκότητες του διεθνούς δικαίου για να παρέχουμε ολοκληρωμένες νομικές υπηρεσίες που ξεπερνούν τα σύνορα. Το παγκόσμιο δίκτυό μας μάς επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε νομικές προκλήσεις οπουδήποτε κι αν προκύψουν.
 • Πελατοκεντρική προσέγγιση: Η επιτυχία σας είναι και δική μας επιτυχία. Δίνουμε προτεραιότητα στην ανοικτή επικοινωνία, τη διαφάνεια και την πελατοκεντρική προσέγγιση, διασφαλίζοντας ότι είστε ενημερωμένοι και εμπλεκόμενοι σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

Εμπιστευτείτε το δικηγορικό γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου ως το ένα και μοναδικό δικηγορικό γραφείο που καλύπτει τις ανάγκες της ελληνικής διασποράς, των ομογενών και των αλλοδαπών

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διαφυλάξετε και να διεκδικήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας. Εξειδικευμένοι σε θέματα δικαίου της Διασποράς, προγραμματίστε ένα ραντεβού με τους δικηγόρους μας σήμερα. Έμπιστοι και έμπειροι! Αν χρειάζεστε δικηγόρους Διασποράς στην Ελλάδα, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα στο (+30) 210 3603824 ή στο econlaw@live.com.

Greek citizenship best immigration lawyers in Greece Economou & Economou law office Athens (+30) 210 3603824 econlaw@live.com

Greek citizenship best immigration lawyers in Greece Economou & Economou law office Athens (+30) 210 3603824 econlaw@live.com

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Date:

7 Δεκεμβρίου, 2023

Previous Project
Next Project