Search

 

Πώς οι απατεώνες διαπράττουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο;

Economou & Economou Law Office > Blog  > Δίκαιο Τεχνολογίας  > Πώς οι απατεώνες διαπράττουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο;

Πώς οι απατεώνες διαπράττουν εγκλήματα στον κυβερνοχώρο;

Αποζημίωση για ηλεκτρονική απάτη- Δικηγορικό γραφείο Οικονόμου & Οικονόμου οι καλύτεροι δικηγόροι ποινικού δικαίου στην Αθήνα econlaw@live.com 2103603824


Απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις σας σχετικά με ηλεκτρονικές – τραπεζικές απάτες

Με ποιον τρόπο οι απατεώνες καταφέρνουν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς;

Πρέπει πρώτα να έχετε τους κωδικούς σύνδεσης του καταθέτη για να έχετε πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό του. Επιπλέον, ο απατεώνας απαιτεί τον κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης για να μετακινήσει τα χρήματα του καταθέτη από τον λογαριασμό του σε λογαριασμό που ανήκει σε τρίτο. Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν την κοινωνική μηχανική και το phishing ως τις δύο κύριες τεχνικές τους για να αποκτήσουν όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται παραπάνω. Οι δράστες συνήθως λαμβάνουν τους κωδικούς σύνδεσης στέλνοντάς μας ψευδή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνύματα που προσποιούνται ότι είναι η τράπεζα με την οποία συνεργαζόμαστε, ζητώντας να κάνουμε κλικ σε έναν σύνδεσμο που θα μας μεταφέρει σε έναν ιστότοπο που μοιάζει και μοιάζει με την τράπεζα. Παρέχουμε εν αγνοία μας τους κωδικούς πρόσβασης στους παραβάτες επειδή πιστεύουμε, κατά λάθος, ότι έχουμε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τραπεζικό σύστημα της τράπεζάς μας. Όσον αφορά τον κωδικό μιας χρήσης, εάν οι εγκληματίες έχουν τους κωδικούς μας και τους έχουν χρησιμοποιήσει για να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό μας στο e-banking με τον τρόπο που αναφέρθηκε παραπάνω, τον εισάγουν και αντικαθιστούν τον αριθμό τηλεφώνου τους με τον αριθμό κινητού που τους δώσαμε για να λάβουν τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό επιτρέπει στους κλέφτες να λάβουν τον κωδικό μιας χρήσης στο τηλέφωνό τους και να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Χρησιμοποιούν τεχνικές κοινωνικής μηχανικής, όπως η χειραγώγηση, σε διάφορες καταστάσεις.

Μας παρέχουν οι τράπεζες ασφάλεια;

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι τράπεζες πρόσθεσαν την επιλογή της ηλεκτρονικής τραπεζικής στις παραδοσιακές τους υπηρεσίες στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας χωρίς να λάβουν υπόψη τους κινδύνους και τις προκλήσεις που ελλοχεύουν. Αυτό πιθανότατα έγινε κυρίως για λόγους μακροπρόθεσμης κερδοφορίας (λιγότερες συναλλαγές στο ταμείο, λιγότερα υποκαταστήματα και λιγότεροι εργαζόμενοι), αλλά και για λόγους μετάβασης στην ηλεκτρονική εποχή και εναρμόνισης με αυτήν. Από την εμφάνιση της ψηφιακής τεχνολογίας, οι εγκληματίες ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι, πιο ενημερωμένοι και πιο έμπειροι στο να εντοπίσουν τρύπες στα τραπεζικά συστήματα. Ως αποτέλεσμα, έχουν εκμεταλλευτεί με επιτυχία τις δομές ηλεκτρονικής τραπεζικής, οι οποίες, όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, έχουν κολλήσει το έτος 2000. Ωστόσο, δεν μπορούμε επίσης να αρνηθούμε ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι περίπλοκα, δαιδαλώδη ιδρύματα με εκατοντάδες περίπλοκες διαδικασίες . Επομένως, η λήψη άμεσων αποφάσεων και η υλοποίησή τους φαίνεται να είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη δική μας ασφάλεια και να εξαλείψουμε την έλλειψη ψηφιακής παιδείας με το να παραμένουμε ενημερωμένοι. Ενεργούμε και χρησιμοποιούμε εφαρμογές, προγράμματα και πλατφόρμες που δεν γνωρίζουμε πλήρως με προσοχή και αντιμετωπίζουμε το ηλεκτρονικό μας πορτοφόλι με την ίδια σοβαρότητα με το φυσικό μας πορτοφόλι.

Πήρα μια κλήση από τη Microsoft και μου είπαν ότι ο υπολογιστής μου έχει μολυνθεί και προκαλεί προβλήματα σε άλλους χρήστες. Μου ζητούν επειγόντως να τους δώσω πρόσβαση στον υπολογιστή μου, μέσω ενός προγράμματος απομακρυσμένης βοήθειας, για να διορθώσουν το πρόβλημα. Τι πρέπει να κάνω;

Το επείγον είναι μια κρίσιμη τακτική χειραγώγησης που χρησιμοποιείται από εκείνους που θα μας βλάψουν για να μας πείσουν να κάνουμε αυτό που συνιστούν. Στόχος των διωκτών είναι να μας φέρουν σε μια στρεσογόνο κατάσταση όπου δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά και να πάρουμε λάθος αποφάσεις. Αυτό το κάνουν απειλώντας μας με άμεσο κίνδυνο (στην περίπτωσή μας, μόλυνση στον υπολογιστή μας που θα εξαπλωθεί σε άλλους χρήστες και πρέπει να το διορθώσουμε αμέσως). Υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα: εάν εκτιμούμε την ακεραιότητα και το απόρρητο των προσωπικών μας πληροφοριών, δεν θα πρέπει ποτέ μα ποτέ να επιτρέψουμε σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες την πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή μας. Εάν κάποιος έχει τα σωστά εργαλεία, θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή μας και να τα χρησιμοποιήσει είτε για να λάβει τις προσωπικές μας πληροφορίες εν αγνοία μας είτε για να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό (keyloggers) εν αγνοία μας, το οποίο καταγράφει όλα όσα πληκτρολογούμε και δίνει στον εγκληματία πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω αφού κάποιος χακάρει μια από τις συσκευές μου;

Εάν αντιληφθούμε ότι μία από τις παραπάνω συσκευές έχει παραβιαστεί, πρέπει πρώτα από όλα να την απενεργοποιήσουμε, μετά να την αποσυνδέσουμε από οποιοδήποτε δίκτυο ή άλλη συσκευή που μπορεί να είναι συνδεδεμένη και τέλος να επικοινωνήσουμε με ειδικευμένους τεχνικούς.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το οικιακό μου δίκτυο;

Η δημιουργία ενός ενσύρματου δικτύου και η σύνδεση του συστήματος του υπολογιστή μας σε αυτό είναι ο πιο ασφαλής τρόπος προστασίας του οικιακού μας δικτύου. Δηλαδή, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα καλώδιο ή ένα καλώδιο για τη σύνδεση του συστήματος του υπολογιστή μας στο δρομολογητή του παρόχου. Ο λόγος είναι ότι τα ενσύρματα δίκτυα συνιστώνται επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για τη δημιουργία ενός ασφαλούς ασύρματου δικτύου (wi-fi). Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με αδειούχους τεχνικούς που έχουν υψηλή εξειδίκευση στη ρύθμιση ασφαλών ασύρματων δικτύων.

Μπορώ να πέσω θύμα απάτης μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Tik Tok);

Μπορούμε πάντα να πέσουμε θύματα διαδικτυακής απάτης από οποιονδήποτε ιστότοπο ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να είμαστε πάντα σε επιφυλακή, να παίρνουμε πολύ σοβαρά τη δραστηριότητά μας στον ψηφιακό κόσμο και να μην ενεργούμε ποτέ απρόσεκτα, βιαστικά ή με αυτοματοποιημένες κινήσεις.

Υπάρχουν παραβιάσεις που μπορούν να γίνουν σε έξυπνα σπίτια, π.χ. παραβίαση συστήματος και να οδηγήσουν σε απώλειες; Τι πρέπει να κάνω για να προστατευτώ;

Μια ηλεκτρονική συσκευή γίνεται άμεσα ένας πιθανός στόχος για εγκληματίες του κυβερνοχώρου τη στιγμή που συνδέεται στο διαδίκτυο (το «Διαδίκτυο των πραγμάτων»). Εάν ένας έμπειρος εγκληματίας καταφέρει να παραβιάσει τον δρομολογητή του οικιακού μας δικτύου, θα μπορεί να αναλάβει όλες τις συνδεδεμένες ηλεκτρονικές συσκευές και να χρησιμοποιήσει τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους προς όφελός του. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να ενεργοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνο στην «έξυπνη» τηλεόρασή μας και να καταγράψει κάθε συνομιλία αν καταφέρει να την ελέγξει. Εξαιτίας αυτού, ζητάμε τη βοήθεια πιστοποιημένων τεχνικών, δημιουργούμε ένα ασφαλές οικιακό δίκτυο και συγκεντρώνουμε ολοκληρωμένες γνώσεις σχετικά με τις δυνατότητες και τις λειτουργίες κάθε gadget που επιθυμούμε να συνδέσουμε στο Διαδίκτυο.

Εργάζομαι στο λογιστήριο μιας μεγάλης εταιρείας. Τι πρέπει να προσέξω;

Είτε εργαζόμαστε στο λογιστήριο μιας εταιρείας είτε σε οποιαδήποτε άλλη θέση ή τμήμα, από τη στιγμή που ανταλλάσσουμε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας με άλλους συναδέλφους μέσω e-mail, πρέπει να μπορούμε να διακρίνουμε ένα ψεύτικο μήνυμα ή ανάρτηση. Φυσικά, ειδικά για άτομα που εργάζονται στη λογιστική και έρχονται σε επαφή με συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών, θα πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς για νέες εξελιγμένες τεχνικές phishing που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Έκανα κλικ σε έναν σύνδεσμο phishing αλλά δεν παρείχα προσωπικά στοιχεία. Είναι δυνατόν να κλαπούν οι πληροφορίες μου ανοίγοντας μόνο τον σύνδεσμο;

Είναι σχεδόν αδύνατο να κλαπούν τα προσωπικά σας δεδομένα εάν δεν τα δώσετε μόνοι σας, μόνο και μόνο επειδή ανοίξατε έναν σύνδεσμο. Ακόμη και για την πιθανή εγκατάσταση κάποιου κακόβουλου λογισμικού, θα σας ζητηθεί να κατεβάσετε ένα αρχείο που θα σας υποδειχθεί. Ποτέ μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους που αποστέλλονται μέσω viber, whatsapp, messanger, sms ή άλλης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων από άγνωστους λογαριασμούς ή επαφές.

Μου πήραν χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Ενημέρωσα αμέσως την τράπεζά μου αλλά τα χρήματα χάθηκαν και η τράπεζα αρνείται κάθε ευθύνη. Τι μπορώ να κάνω?

Όταν συμβαίνει αυτό, τα θύματα συνήθως αμφισβητούν τις συναλλαγές και υποβάλλουν καταγγελία στη Μονάδα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εν τω μεταξύ, η τράπεζα σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τυχόν λάθη ή σφάλματα, αυτό συμβαίνει είτε επειδή χρειάζεται χρόνο για να εξετάσει και να αξιολογήσει την πιθανή της υποχρέωση είτε επειδή δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να αποζημιώσει πλήρως όλους τους πελάτες της που είναι συνήθως θύματα απάτης αυτού. είδος. Προκειμένου να αποφύγετε να ενεργείτε μόνοι σας χωρίς επαρκή νομική υποστήριξη, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν δικηγόρο για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, ο οποίος είναι έμπειρος στο χειρισμό υποθέσεων αυτού του είδους και ο οποίος μπορεί να σας συμβουλεύσει για το πώς να ζητήσετε αποζημίωση από τις τράπεζες.

Πρέπει πραγματικά να έχω e-banking; Απ’ ό,τι βλέπω, το μεγαλύτερο μέρος της απάτης γίνεται μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής τραπεζικής και καρτών.

Αυτή τη στιγμή βιώνουμε τη λεγόμενη ψηφιακή επανάσταση, τη μετάβαση από τη μηχανική στην ψηφιακή τεχνολογία. Ο κόσμος μας δεν οπισθοδρομεί και επομένως η συνεχής πρόοδος και εξέλιξη στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας είναι δεδομένη. Επομένως, η άρνηση αυτής της αλλαγής δεν θα μας οδηγήσει πουθενά παρά μόνο στην περιθωριοποίηση. Η λύση είναι να συμβιβαστείτε με την πραγματικότητα και να αρχίσετε να ενημερώνεστε για τις τεχνολογικές εξελίξεις σε καθημερινή βάση. Όσο περισσότερη γνώση αποκτήσουμε για την τεχνολογία, τόσο λιγότερο φόβο θα έχουμε για τη χρήση της.

Γιατί να απευθυνθώ σε δικηγόρο, έστω και εξειδικευμένο, αφού μπορώ να πάω κατευθείαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να υποβάλω μήνυση;

Αυτή η υπηρεσία παράγει αναμφισβήτητα σπουδαίο έργο και αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, η προσέγγιση του εν λόγω φορέα και η υποβολή ελλιπών καταγγελιών από μόνοι μας θα οδηγήσει μαθηματικά την υπόθεσή μας στον κάλαθο των αχρήστων και στην άσκοπη απασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού του. Φυσικά το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε αν απευθυνθούμε σε δικηγόρο που δεν είναι εξειδικευμένος στο ηλεκτρονικό έγκλημα και δεν έχει ουσιαστική εμπειρία στο αντικείμενο.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω βρει έναν καταρτισμένο δικηγόρο σε έναν τόσο νέο τομέα;


Δυστυχώς, δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος να το μάθετε. Υπάρχουν ορισμένοι συνάδελφοι που προσπαθούν να εισέλθουν σε αυτή την αγορά γνωρίζοντας ότι δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να υπερασπιστούν με επιτυχία τα συμφέροντα των πελατών τους και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις αυτού του συγκεκριμένου αντικειμένου. Από τη μια υπάρχουν νέοι συνάδελφοι που, παρότι έχουν ειδικευτεί στον τομέα, στερούνται τις απαραίτητες τριβές και πρακτικές γνώσεις για τη διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων. Ένας δικηγόρος και ένας πελάτης έχουν μια σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη. Θα επιλέξετε τον δικηγόρο που θα χειριστεί την υπόθεσή σας, όπως θα επιλέξετε τον γιατρό που θα σας χειρουργήσει.

Πώς να προστατέψετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από απατεώνες;

Οι Έλληνες καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών φαίνεται να προτιμούν τους εξαιρετικά απλούς κωδικούς πρόσβασης, γεγονός που καθιστά πιο εύκολη την πρόσβαση των «κακόβουλων» χρηστών στις πληροφορίες και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν.

Αυτό είναι τουλάχιστον σύμφωνα με την ετήσια μελέτη του NordPass. Το NordPass είναι μια υπηρεσία που διαχειρίζεται και αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης. Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπίστωσε ότι ο “admin” ήταν ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης στη χώρα το 2023. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται συνήθως σε εταιρικά δίκτυα, κάτι που προφανώς δεν είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης για μια εταιρεία που θέλει να προστατεύσει τα δεδομένα της και πρόληψη κακόβουλων επιθέσεων. Ο κωδικός πρόσβασης είναι ακρωνύμιο της αγγλικής λέξης διαχειριστής. Ωστόσο, σύμφωνα με το NordPass, η αιτία είναι πιθανώς επειδή η χρήση προκαθορισμένων κωδικών πρόσβασης – όπως ο “admin” – γίνεται όλο και πιο δημοφιλής παγκοσμίως.

Εκτός από τον διαχειριστή, η πλειοψηφία από τους 20 πιο δημοφιλείς κωδικούς πρόσβασης είναι απλές λέξεις όπως χρήστης και κωδικός πρόσβασης, καθώς και αριθμητικές ακολουθίες όπως 0123456689, 12345, 12345678, 1234, 000000, 111111, 123145267, 123145678 2C3D4E5 και 1234qwer ήταν δύο από τους πιο «δύσκολους» κωδικούς πρόσβασης σε αυτή τη λίστα, ίσως. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι αριθμητικές ακολουθίες χρησιμοποιούνται ευρέως παγκοσμίως και δεν είναι μόνο οι Έλληνες που δεν χρησιμοποιούν ελαφρώς πιο περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης για να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα για τους χάκερ. Παρόμοιες αριθμητικές ακολουθίες αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των πιο ευρέως χρησιμοποιούμενων κωδικών πρόσβασης παγκοσμίως.

Είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι οι katerina, giorgos7, kalamata και nikos12345 είναι από τους πιο δημοφιλείς κωδικούς πρόσβασης στην Ελλάδα, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι το ‘maria’ θα ήταν τόσο διαδεδομένο. Όπως είναι φυσικό, η χρήση του ονόματος κάποιου ως κωδικού πρόσβασης είναι ευρέως διαδεδομένη τακτική σε όλο τον κόσμο. Το “Carl0s” χρησιμοποιείται στην Ισπανία και το “vytautas” χρησιμοποιείται συνήθως στη Λιθουανία.

Όταν χρησιμοποιείτε λιγότερο ισχυρούς κωδικούς;

Σύμφωνα με την έρευνα, τα άτομα που χρησιμοποιούν λογαριασμούς υπηρεσιών ροής έχουν τους πιο αδύναμους κωδικούς πρόσβασης. Οι οικονομικοί λογαριασμοί, από την άλλη πλευρά, απαιτούν τους ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης.

Ερευνητές στο Nord Pass εξέτασαν μια βάση δεδομένων κωδικών πρόσβασης 6,6 TB που προέρχεται από μια ποικιλία κακόβουλων προγραμμάτων λογισμικού κλοπής, τα οποία οι ειδικοί πιστεύουν ότι αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, προκειμένου να ανακαλύψουν τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν οι χρήστες διαφόρων πλατφορμών.

Επειδή οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού αφήνουν πολλές προσωπικές πληροφορίες για τα θύματά τους στα αρχεία καταγραφής τους, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Το κακόβουλο λογισμικό, για παράδειγμα, μπορεί να λάβει cookies από ιστότοπους και δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης, καθώς και πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στα προγράμματα περιήγησής σας, όπως κωδικούς πρόσβασης και άλλα διαπιστευτήρια. Μπορεί επίσης να λάβει αρχεία και δεδομένα συστήματος, όπως τη διεύθυνση IP ή την έκδοση του λειτουργικού συστήματος, από τον υπολογιστή του θύματος.

Όσο για το τι πρέπει να κάνουμε ως χρήστες, σύμφωνα με το NordPass, πρώτα από όλα θα πρέπει να δημιουργήσουμε μεγάλους και σύνθετους κωδικούς πρόσβασης. Ένας κωδικός που είναι εύκολο να μαντέψει κανείς ισοδυναμεί με μια ξεκλείδωτη πόρτα ενός σπιτιού, επομένως συνιστάται η χρήση κωδικών πρόσβασης με τουλάχιστον 20 τυχαίους χαρακτήρες που περιέχουν κεφαλαία και πεζά γράμματα, σύμβολα και αριθμούς.

Το NordPass προτείνει επίσης να αποφύγετε την αποθήκευση των μυστικών κωδικών πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Καθώς οι επιθέσεις κλοπής κακόβουλου λογισμικού στοχεύουν διαπιστευτήρια σε προγράμματα περιήγησης, το λογισμικό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης τρίτου μέρους θεωρείται η ασφαλέστερη επιλογή για την αποθήκευση διαπιστευτηρίων.

Ωστόσο, μια πρόταση είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα κλειδιά κωδικού πρόσβασης. Ένας αυξανόμενος αριθμός ιστότοπων προσφέρει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης σε λογαριασμούς με κωδικούς πρόσβασης αντί για κωδικούς πρόσβασης. Αν και οι κωδικοί πρόσβασης δεν θα αντικαταστήσουν πλήρως τους κωδικούς πρόσβασης, είναι σίγουρα το μέλλον στη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας, σύμφωνα με το NordPass.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να παραμείνουμε σε εγρήγορση. Για να προστατευθείτε από κακόβουλο λογισμικό κλοπής, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε οτιδήποτε κατεβάζετε στον υπολογιστή σας. Ένα κακόβουλο λογισμικό διανέμεται συχνά μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ψαρέματος και άλλων παρόμοιων «ψευδών» μηνυμάτων.


Για περισσότερες πληροφορίες ή εάν έχετε κάποια ερώτηση που δεν αναφέρεται εδώ, επικοινωνήστε μαζί μας στο econlaw@live.com ή στο (+30) 210 3603824 για να σας βοηθήσουμε.

No Comments

Leave a Comment